Frankrike led en enorm förlust mot Schweiz
نوشته شده توسط : trojashop

Schweiz slog ut Frankrike genom att vinna 5-4 på straff för att gå vidare till kvartfinalen i EM. Även det franska laget med så många talanger kan knappt komma undan ödet för att elimineras. Frankrike-stjärnan Kylian Mbappe hade på sig en em 2021 tröja och missade lagets avgörande femte straffspark. Euro 2020 har varit en att glömma framåt eftersom han inte gjorde ett mål i någon av fyra franska matcher.

Frankrike började måndagens match dåligt. Didier Deschamps valde ett försvar för tre personer. Det var dock inte ett system som de franska spelarna kände sig bekväma med. De såg skramlade ut med Frankrike tröja. Mbappe fick väldigt lite stöd. Och sedan justerade Deschamps sitt vacklande system till en mer bekant 4-4-2 i pausen. Karim Benzema klädde i sitt NO. 19-Frankrike tröja och gjorde två mål och Paul Pogbas otroliga strejk i 75: e minuten visade hur farligt laget kunde vara.

Frankrike såg äntligen ut som den ostoppbara styrkan efter att leda med de två målen. Men sena mål från Haris Seferovic och Mario Gavranovic bedövade Frankrike. De två spelarna var glada att visa sina em 2021 tröja på planen. Slutligen behövde vi alla tio påföljder för att avgöra resultatet. Och precis som vi vet, eliminerades Frankrike som den överväldigande favorit att vinna denna tävling på dagens sista spark. Schweiz tävlar med Spanien på fredagen för att hitta en plats i semifinalen.